Cum sa...

#curatare interior masina de spalat #masina de spalat

Cum sa cureti interiorul masinii de spalat

Te gandesti ca o masina menita sa spele ceva ar trebui sa ramana curata, nu? Din pacate, aceasta logica este falsa. O masina de spalat poate cu siguranta sa curete bine hainele, dar daca nu cureti in mod regulat o masina de spalat, te-ai putea confrunta cu probleme serioase legate de mucegai.

 

Doua metode de a curata masina de spalat

Deoarece majoritatea hainelor/modelelor necesita o spalare la rece, apa calda nu se misca des prin masina. Primul lucru pe care il poti face este sa speli masina cu apa calda - inclusiv cu lesie. Acest lucru va ajuta la uciderea oricaror bacterii sau insecte care locuiesc in prezent in masina ta de spalat.

Daca masina ta de spalat are un miros ciudat, inseamna probabil ca exista mucegai de care trebuie sa te ocupi. Acest lucru poate aparea uneori daca capacul masinii de spalat nu este deschis des pentru a se usca. Umiditatea din interiorul masinii se poate acumula. Ecranul de intrare al masinii de spalat este un alt lucru care trebuie verificat daca masina de spalat nu functioneaza corect.

Rularea unui ciclu de curatare

Probabil ca aparatul tau are o functie de ciclu de curatare. Se recomanda sa executi un ciclu de curatare cu masina de spalat o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de utilizare.

Curatarea cu inalbitor

Daca masina ta de spalat nu are un ciclu de curatare, poti obtine acelasi efect prin rularea masinii cu apa calda la clatire suplimentara cu o jumatate de cana de inalbitor.

Cum sa elimini mirosurile rele din masina de spalat

Observi un miros de mucegai atunci cand deschizi usa masinii de spalat rufe cu incarcare frontala? Daca da, sunt sanse ca, la fel ca majoritatea oamenilor, sa lasi usa masinii de spalat inchisa intre incarcaturi si sa speli doar cateva incarcaturi pe saptamana. Aceasta este o problema doar pentru ca etansarea ultra-stransa a usilor de la incarcatoarele frontale nu lasa interiorul sa se usuce, iar intre spalari, mucegaiul se poate dezvolta in interiorul spatiilor umede. Si pentru ca masinile cu incarcare frontala folosesc mai putina apa decat cele cu incarcare superioara (care se umplu aproape pana sus), acestea nu spala intotdeauna mucegaiul atunci cand efectuezi o spalare de rufe.

Cat de des sa cureti o masina de spalat

Se recomanda ca masina de spalat sa treaca printr-un ciclu de curatare o data pe saptamana sau la doua saptamani, in functie de cat de des folosesti masina. Daca nu o folosesti atat de des, este recomandat sa ii dai o spalare (atat in interior, cat si in exterior) o data pe luna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului