Cum sa...

#haine fara cute #haine drepte fara calcare #haine perfect drepte

Cum sa ai haine perfect drepte fara sa le calci. 5 trucuri pentru a scapa de cute

Ai cautat vreodata camasa sau tinuta preferata pentru a o purta si ti-ai dat seama ca era sifonata? Este o intrebare ridicola, deoarece cu siguranta cu totii am trecut prin asta.

 

Intr-o lume perfecta, ai avea timp sa incalzesti un fier de calcat pentru a netezi tesatura, dar pentru momentele in care te grabesti sa iesi pe usa sau dormi departe de casa, unde nu ai un fier la indemana, exista cateva alte solutii pentru a reusi fara fier de calcat.

Cum sa ai haine perfect drepte fara sa le calci

1. Arunca hainele sifonate in uscator

De departe, cel mai simplu mod de a indrepta fara fier de calcat este sa mergi la spalatorie si sa bagi hainele sifonate in interiorul uscatorului timp de 5 pana la 15 minute, la temperatura mica spre mediu. Pentru cele mai bune rezultate, stropeste usor hainele cu apa, astfel incat sa fie usor umede, sau pune cateva cuburi de gheata in uscator impreuna cu hainele uscate. Pare o nebunie, dar functioneaza!

2. Fa un dus cu aburi

Planuiesti sa faci un dus inainte de a te imbraca? Inainte de a intra in dus, agata-ti hainele sifonate pe tija de dus in cel mai indepartat punct de la capul de dus si apoi fa un dus fierbinte. Acorda-ti cel putin 20 de minute pentru ca aburul de la dus sa aiba timp sa actioneze pentru a indeparta cutele de pe hainele tale. Este o metoda incercata si dovedita pentru aburirea tesaturilor in caz de nevoie.

3. Foloseste o oala fierbinte ca fier de calcat

Deoarece un fier de calcat este practic doar o bucata fierbinte de metal, poti crea o versiune DIY prin fierberea unor cantitati de apa intr-o oala sau o tigaie metalica de bucatarie. Odata ce s-a incalzit, arunca apa si foloseste cu grija fundul incalzit al oalei pentru a glisa pe suprafata piesei de imbracaminte mototolita. (Nu uitati sa pui un prosop sub imbracaminte pentru a proteja blatul sau podeaua de oala metalica fierbinte).

4. Foloseste un uscator de par sau o placa de indreptat parul

Solutia pentru a netezi hainele fara fier de calcat s-ar putea sa se afle in dulapul din baie. Daca ai la dispozitie un uscator de par - in special un uscator de par puternic - incearca sa agati hainele sifonate si sa le pulverizezi usor cu apa. Dupa aceea, foloseste uscatorul de par pentru a usca hainele fara riduri.

5. Foloseste un ceainic pe post de vaporizator

Daca esti un iubitor de ceai, sunt sanse sa ai un ceainic care poate fi folosit ca vaporizator de haine in caz de nevoie. Umple ceainicul cu apa si asteapta sa fiarba, ca de obicei. In timp ce ceainicul se incalzeste, agata hainele sifonate undeva in apropiere. Odata ce ceainicul fluiera, ridica-l de pe aragaz si indreapta cu grija aburul de la gura de scurgere a ceainicului spre haine pentru a elibera ridurile, asa cum ai face cu un aparat de abur pentru haine conventional.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea