Bebelusi

#nume de bebelusi #nume interzise #romania

Nume de copii interzise in Romania. Ce prenume nu ai voie sa folosesti. Legea e clara

Stiai ca in Romania, numeroase nume de copii sunt interzise prin lege? Legislatia din Romania poate fi considerata permisiva in ceea ce priveste alegerea numelui copilului. Cu toate acestea, exista cateva nume care nu pot fi date niciodata celor mici de catre parinti.

Nume de copii pe care nu ai voie sa le folosesti in Romania

Tot mai multi parinti aleg sa le dea copiilor nume mai putin obisnuite deoarece vor ca acestea sa fie unice, speciale, amuzante, etc. Motivele sunt diverse. Desi multe dintre aceste nume care sunt alese de parinti sunt frumaose, exista si cateva nume care sunt interzise in Romania, potrivit noului Cod Civil.

“Este interzisa inregistrarea de catre ofiterul de stare civila a prenumelor indecente, ridicole si a altora asemenea, de natura a afecta ordinea publica si bunele moravuri ori interesele copilului, dupa caz”, se arata in art. 84, alin. 2, din lege.

Cu toate acestea, actul normativ nu explica in mod clar ce nume sunt interzise. Prin urmare ramane la latitudinea ofiterului de stare civila sa decida acest lucruo. Daca acesta spune ca numele ales de parinti este indecent sau ridicol, acestora nu le ramane decat sa aleaga un alt nume sau sa se adreseze instantei.

In ciuda legii insa, in Romania exista numerosi copii care poarta nume ciudate  sau amuzante. Cele mai des intalnite dintre acestea sunt: Superman, Ministru, Politia, Logan, Solenza, Mercedes, Portocala, Televizor, Miss America, Paracetamol, Papanas, Expertiza, Sentiment-Brusli, Leustean, Semaforul, Milion, Seif, Stralucirea, Medalion, Mariano-Monamour, Hitler, Bin Laden… iar lista poate continua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare