Bebelusi

#diversificare #alimentatie #fructe #bebelusi

Ce fructe ii poti oferi bebelusului la varsta de 6 luni? Toti parintii trebuie sa stie asta

Cand bebelusul implineste varsta de 6 luni, poate fi inceputa alimentatia complementara. In acest fel, sunt acoperite cerintele nutritionale crescute, iar organismul se obisnuieste cu o dieta mai variata. Cu toate acestea, nu toate alimentele pot fi introduse de la inceput. De aceea, iti vom spune ce fructe poate manca un bebelus de 6 luni.

 

Fructe pe care le poate manca un bebelus de 6 luni

Iti vom spune care sunt fructele care pot fi consumate de un bebelus de 6 luni fara sa prezinte un risc pentru sanatate.

Banana

Acest fruct este una dintre cele mai bune surse de potasiu. De asemenea, are carbohidrati cu un indice glicemic scazut, astfel incat ofera energie de calitate. In plus, are caracteristici organoleptice care sunt bine acceptate de copii. Acesta poate fi oferit sub forma de piure sau intreg, astfel incat bebelusii sa poata experimenta cu el.

Pere

Perele se remarca prin continutul lor de vitamina C. Acest nutrient s-a dovedit a fi esential pentru o buna functionare a sistemului imunitar. In cazul in care in organism nu sunt atinse niveluri optime, este mai probabil sa apara infectii, in special infectii pulmonare. De asemenea, actioneaza ca un antioxidant puternic.

Mere

Datorita marului, cantitatea potrivita de fibre este garantata. Acest fruct contine o substanta cunoscuta sub numele de pectina. Acest element este capabil sa imbunatateasca sanatatea digestiva printr-un efect pozitiv asupra microbiotei.

Portocale

Portocalele si mandarinele sunt benefice pentru concentratia lor de vitamina C. Cel mai frecvent se foloseste sucul lor, desi este mai indicat sa le consumam intregi. In acest fel, nu sunt neglijate fibrele, care sunt un element esential pentru a impiedica fructoza sa aiba un impact semnificativ asupra nivelului de glucoza din sange.

Kiwi

Un alt fruct dintre cele mai bune fructe pe care sa i le oferiti unui bebelus de 6 luni este kiwi. Are o cantitate mare de vitamina C in interior. De asemenea, contine antioxidanti necesari pentru a preveni formarea radicalilor liberi si acumularea ulterioara a acestora in tesuturile organismului. In acest fel, multe patologii complexe sunt prevenite pe termen mediu.

Pepene galben si pepene verde

Fructele cu un continut ridicat de lichide sunt esentiale pentru a asigura o buna stare de hidratare. In plus, atat pepenele galben, cat si pepenele galben sunt foarte gustoase, asa ca bebelusii le vor accepta perfect. Cel mai bine este sa tai triunghiuri mici si sa le oferi pentru ca ei sa experimenteze cu ele. Cu toate acestea, este important ca acestea sa nu contina seminte in interior.

Piersica

Piersicile se caracterizeaza prin concentratia mare de vitamine si antioxidanti. Cu toate acestea, sunt mai susceptibile de a provoca alergii decat oricare dintre celelalte fructe mentionate mai sus. Ani de zile s-a recomandat sa se astepte pana dupa primul an de viata pentru a le adauga in alimentatie, dar in prezent se recomanda includerea lor in alimentatie inca de la inceput. In acest fel, reactiile autoimune ar putea fi prevenite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in