James s-a alaturat prezentatorilor de la This Morning, Phillip Schofield si Holly Willoughby, pentru a demonstra cum se fac pandispanurile si motivul pentru care ouale de rata fac prajitura mai buna. Cu aceasta ocazie a impartasit un mic secret despre oua.
Motivul pentru care ouale nu trebuie tinute in frigider
"Daca puteti obtine oua de rata, sunt frumoase. Sunt aproape transparente, sunt poroase - bine, toate ouale sunt poroase, de aceea, apropo, nu le pui in frigider pentru ca absorb toate aromele din frigider.
Daca avem trufe, de exemplu - in restaurant le punem intr-un castron cu orez si punem ouale deasupra, le invelim cu folie alimentara si le lasam peste noapte.
Cand spargi ouale dimineata pentru micul dejun pentru clienti, primesti omleta cu aroma de trufe, dar nu are trufe in ea.”, a declarat James Martin in cadrul emisiunii potivit express.co.uk.
Si unde ar trebui pastrate ouale?
Potrivit Agentiei pentru Standarde Alimentare, ar trebui "sa pastrezi ouale intregi intr-un loc racoros si uscat, de preferinta in frigider, pana cand le folosesti”. Motivul pentru aceasta este urmatorul: “Depozitarea oualor la o temperatura rece, constanta, va contribui la pastrarea lor in siguranta".
Cu toate acestea, asigura-te ca le tii departe de alimentele care au mirosuri puternice. Cu siguranta nu iti doresti o prajitura cu aroma de usturoi!
FOTO: freepik.com