Sanatatea copilului

#afectiuni provocate de alergii #afectiuni copii #medici #alergii #copii #alergii copii

Medicii, in alerta! Zeci de copii ajung la spital cu afectiuni grave, provocate de alergii

A inceput sezonul alergiilor, iar cabinetele medicilor s-au aglomerat. Zeci de copii ajung insa la cabinet cu afectiuni severe provocate de alergii. Printre acestea, cele mai frecvente sunt rinitele, crizele astmatice si urticariile.

Reactiile alergice sunt accentuate primavara. Sunt afectate persoanele de toate varstele, de la sugari, la copii si pana la adulti.

De multe ori, alergiile dau simptome similare cu cele ale virusurilor si sunt cu atat mai grave in cazul sugarilor si copiilor mici. Formele grave ale alergiilor, au pe langa clasicele mancarimi ale nasului si ochilor, simptome mai grave, precum rinita, astm, febra mare, tuse severa si urticarie.

Nu de putine ori, dezvaluie medicii, se ajunge la soc anafilactic din cauza anumitor reactii alergice, scrie antena3.ro.

Acesta este motivul pentru care parintii trebuie sa fie precauti si sa acorde o mare atentie alergiilor, mai ales in sezonul primaverii.

Factorii care duc la aceste afectiuni sunt diversi: de la polen (care este din abundenta in sezonul de primavara), la praf, poluare, si pana la parul de animale.

Academia Europeaza de Alergologie estimeaza ca pana in 2025, una din doua persoane va suferi de o forma de alergie. In prezent, 25% din populatia globului a fost diagnosticata cu o anumita forma de alergie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului