Plante de gradina

#arbusti de gradina #amenajare gradina #arbusti

Cei mai frumosi arbusti de gradina, vesnic verzi. Te vei bucura tot anul de frumusetea lor

 

Arbustii vesnic verzi aduc veselie in gradina ta pe tot parcursului anului. Vei obtine, in acest fel, un design atractiv al curtii tale si te vei bucura, in acelasi timp, de plante naturale, cu frunzis deosebit si flori colorate. 

Daca esti in cautarea unor astfel de arbusti pentru gradina ta, poti alege unul dintre acesti arbusti deosebiti care vor da un aspect luxuriant oricarui spatiu. 

1. Boxwood (Buxus)

Arbustul Boxwood este unul care poate atinge pana la 3,5 metri in inaltime, daca este lasat sa cerasca. Este, asadar, un arbust ideal pentru a-ti feri curtea de ochii curiosilor. Daca este tuns regulat, acesta poate fi mentinut la o inaltime de 30-50 de centimetri, in functie de preferinte.

Boxul este un arbust rezistent la frig, cu frunze mici, de culoare verde inchis, foarte folosit pentru plantarea de fundatie si pentru a oferi contrast in plantatiile informale, in stil natural.

Acesta poate fi folosit si ca décor, plantat singur, astfel incat sa-I poti da diferse forme precum gloguri, cuburi sau chiar triunghiuri. 

Un alt avantaj al acestui arbust este faptul ca este un arbust care necesita ingrijiri minime. 

2. Camelia Comuna (Camellia)

Camelia Comuna este un arbust de gradina care poate atinge pana la 2,4 metri in inaltime. Acesta poate fi crescut direct in sol, dar si in ghivece mari, de exterior. Este o planta cataratoare, care necesita un suport pe care sa creasca. De aceea este ideala pentru a fi plantata la gard.

Daca esti in cautarea unui arbust cu flori, dar si frunze vesnic verzi, acesta este perfect pentru tine. In plus, are un aspect usor exotic, cu frunzis lucios si flori simple, care seamana putin cu trandafirii.

Inflorind toamna, iarna sau primavara, in functie de soi si de clima, florile au un diametru de 5-12,5 cm si pot fi rosii, roz, albe sau crem.

Arbustii trebuie plantati intr-un loc cu umbra partiala. Prefera solurile necalcaroase si are nevoie de udari regulate in perioadele secetoare.  

3. Craitarul de Iarna (Euonymus Fortunei)

Craitarul de Iarna este un arbust pitic, care atinge maximum 1,2 metri in inaltime. Este perfect pentru delimitarea diverselor zone din gradina sau pentru decorarea gardului.

Craitarul de Iarna este un alt arbust vesnic verde, care are o crestere lenta is ingrijita. Frunzele sunt mici si de culoare verde inchis, dar cele mai atractive soiuri au margini sau stropi aurii sau albe si multe dezvolta nuante roz in timpul iernii si fructe roz si portocalii.

Are nevoie de ingrijiri minime si te va bucura cu frumusetea sa multi ani de acum inainte,

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului