Plante de gradina

#plante de gradina #plante de apartament #aspirina #ingrijire plante

Aspirina, efecte nebanuite pentru plantele tale. Poate fi folosita atat pentru flori cat si pentru legume. Stii acest truc?

Stiai ca banala aspirina, care se gaseste adesea in casele oamenilor, poate fi folosita pentru plantele tale de apartament sau pentru cele de gradina? Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, plantele au crescut mult mai rapid si au rodit mai repede daca au folosit aspirina, spre deosebire de plantele netratate.

 

Pentru aceasta, cercetatorii americani au folosit o solutie formata din tablete de aspirina pisate, si apa. S-a folosit o tableta de aspirina pentru fiecare litru de apa. Acestia au pulverizat apoi plantele in plin sezon de crestere, la un interval de cate trei saptamani.

Explicatia este data de faptul ca aspirina, printre altele, mai contine si multa vitamina C, iar aceasta ajuta si ea la o dezvoltare mai eficienta. In plus, aspirina protejeaza plantele de bolile fungice.

Tocmai de aceea, expertii recomanda ca in momentul in care plantezi seminte sa le stropesti mai intai cu aceasta solutie pentru a le proteja, mentionand ca au mai multe sanse sa germineze.

In plus, aspirina actioneaza si ca stimulent de inradacinare pentru butasi, daca sunt tinuti in aceasta solutie inainte de a fi plantati. Butasii trebuie tinuti timp de minim o ora, maxim 3 in solutia respectiva.

In cazul legumelor si plantelor din gradina, solutia trebuie pulverizata dimineata. Aceasta are un efect benefic in special in cazul rosiilor, al vinetelor si al ardeilor, se mai arata in studiul realizat de cercetatorii americani.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului