Nasterea

# povesti de viata #eleva #bacalaureat #romania #nastere #sarcina

Miracol la Bacalaureat. O tanara a nascut intre probe si a reusit sa ia note de trecere la examen. Acum vrea sa mearga la facultate

O eleva de doar 19 ani din Targu Neamt a nascut un baietel perfect sanatos intre probele de la Bacalaureat. In ciuda acestui eveniment, tanara a dat examenul si a reusit sa-l promoveze.

 

Alte tinere aflate in aceeasi situatie ar fi renuntat sa dea examenul si l-ar fi amanat sau ar fi abandonat complet scoala, dar nu si Alexandra.

Desi a nascut intre probele de Bacalaureat, iar de la una dintre probe a ajuns direct la spital, aceasta a continuat examenul si l-a promovat cu 6,63. Aceasta doreste sa mearga la facultate si sa studieze Economia sau Contabilitatea.

Alexandra a povestit intr-un interviu intreaga poveste prin care a trecut. Ba mai mult, aceasta le indeamna pe tinerele care se afla in aceeasi situatie sa nu abandoneze scoala.

Alexandra, tanara care a nascut intre probele de la Bacalaureat si a reusit sa ia examenul

Elevii absolventi de liceu au sustinut probeleme scrise la examenul de Bacalaureat in perioada 26-29 iunie. Printre acestia se afla si tanara din Targu Neamt. Travaliul tinerei s-a declansat in timpul celei de-a doua probe scrise (proba la matematica), iar la o ora si jumatate dupa ce a iesit de la examen, tanara a nascut. Aceasta a sustinut cea de-a treia proba a examenului in spital, unde i-au fost asigurate toate conditiile pentru a sustine proba la geografie.

Tatal copilului, are aceeasi varsta si a sustinut si el examenul de Bacalaureat. Ambii l-au promovat si doresc sa mearga la facultate.

 “Am facut o ecografie si doamna doctor a spus ca am inceput sa am dilatatie. La o ora jumatate dupa ce am iesit de la Bac am nascut. Adica am avut doua ore de travaliu. Inainte eram speriata ca nu stiam cat tine. Am avut dureri mari in alea doua ore, dar a trecut foarte repede, iar doamna doctor a fost langa mine si nasterea a decurs bine.

Tatal a reusit si el sa ia Bac-ul, avem doar trei sutimi diferenta, el are 6,60, eu, 6,63. Am invatat impreuna inainte de Bac”, a povestit tanara intr-un interviu pentru libertatea.ro.

A continuat examenul datorita doctoritei cu care a nascut

Alexandra a avut noroc cu medicul ginecolog care a sustinut-o sa continue examenul si care a facut cerere pentru ca aceasta sa poata sustine ultima proba a examenului in spital.

“Am luat nota destul de buna la materia la care am sustinut examenul in spital – 7,70, Geografie. Ba chiar cand am sustinut proba in spital am avut mai putine emotii ca la probele din clasa, doamnele supraveghetoare au fost foarte dragute cu mine.

Doamna doctor m-a ajutat mult, eu eram indecisa daca sa dau examenul si dumneaei mi-a spus: ‘ai timp, te odihnesti, eu iti fac cererea si maine dai Bacalaureatul’. Am urmat sfatul ei si l-am dat”, a adaugat Alexandra, potrivit sursei citate.

Eleva, sustinuta de diriginta 

Insa, pana ca tanara sa-si incheie studiile liceale, aceasta a fost sprijinita de diriginta ei pe tot parcursul sarcinii.

“Mi-a fost mult alaturi, m-a ajutat cu tot ce a putut, mi-a spus sa o solicit cand am nevoie de un sfat, m-a ajutat si cu actele cu prenatalul.

 Profesorii ceilalti nu prea au stiut, a fost un soc si pentru ei cand au aflat, eu aveam si burta micuta, slabuta, nu s-a observat. Dar sunt destul de mandri ca, chiar daca am fost insarcinata, am reusit sa iau Bac-ul”, a adaugat aceasta.

Cum s-au cunoscut cei doi si ce planuri de viitor au

Alexandra a povestit ca si-a cunoscut iubitul prin intermediul colegei sale de banca.

„Ei sunt veri si petreceam dupa ore timp impreuna. In toamna acestui an facem doi ani de relatie. Mereu a fost alaturi de mine, m-a sustinut, a fost mereu prezent”.

Intrebata daca era pregatita pentru o sarcina, lexandra a spus ca nu, iar vestea i-a luat pe amandoi prin surprindere.

“Nu stiam ce sa facem, cum sa le spunem parintilor, dar am zis ca daca asa a vrut Dumnezeu, asa trebuie sa fie si ne-am gandit ca va fi bine pana la urma. Si asa a fost”.

Desi au devenit parinti, cei doi nu se gandesc inca la casatorie. Vor sa-si continue studiile si sa aiba o sursa de venit stabila. 

„Ne dorim sa avem un venit de la care sa plecam pentru a ne continua studiile, sa facem amandoi facultate. Ne gandim si la casatorie, doar ca intai trebuie sa plecam de undeva, o luam usor. Ori cu acel act, ori fara, noi doi trebuie sa fim bine”, a spus ea.

Cat despre bietel si rolul de mama, Alexandra a spus ca este neasteptat de cuminte si nu plange.

“Este foarte cuminte, nici nu simt uneori ca-l am, doar mananca, il schimb si doarme, nu plange. M-am acomodat foarte usor cu noul rol, chiar ma gandeam cum o sa fie, ca auzeam de la alte mame ca plange, nopti nedormite. Al meu se trezeste doar de doua ori pe noapte, mananca si se culca”.

Alexandra, un exemplu pentru mamele minore. Ce sfat le ofera tanara

Alexandra sustine ca experienta ei ar putea fi de ajutor pentru tinerele aflate in aceeasi situatie. In plus, aceasta incurajeaza introducerea educatiei sexuale in scoli.

“Educatia sexuala cu siguranta este foarte importanta. Eu nu am avut parte de ea si ar fi foarte necesar. Inca pentru unii profesori sau parinti este rusinos sa vorbesti despre asta. Ceea ce nu ar trebui sa mai existe in zilele noastre.

Sa nu renunte orice ar fi la scoala, copilul, chiar daca vine, nu te opreste din nimic. Eu insarcinata fiind am putut si sa invat, si sa merg la scoala. Doar daca e o sarcina cu probleme cred ca ar fi mai dificil, dar nu trebuie sa renunte la scoala pentru nimic! Sa aiba grija la sanatate, sa verifice mereu sarcina, ca sa fie sigure ca bebelusul e bine. Si orice ar fi, sa nu renunte la scoala!”, a mai spus ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului