Ai nevoie de: un kilogram de maruntaie de miel (ficat, plamani, inima, rinichi), doua cepe mari, sase oua, trei legaturi de ceapa verde, trei legaturi de usturoiu verde, un prapur de miel, doua legaturi de patrunjel, doua legatura de marar, o felie de paine, 50 ml de lapte, sare si piper.
Cum se prepara: se pun maruntaiele la fiert si se dau intr-un clocot. Se arunca apa si se pun din nou la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa sa fiarba pentru aproximativ o ora. Prapurele se pune in apa rece cu otet. Intre timp se toaca ceapa si se caleste in ulei incins, apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu organele de miel fierte si painea inmuiata in lapte. Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga ouale si verdeata taiata marunt. Se amesteca totul foarte bine.
Intr-o tava unsa cu unt se asaza prapurele foarte bine scurt, iar marginile se lasa sa depaseasca tava. Se pune amestecul dat prin masina de tocat, se niveleaza si se acopera cu prapurele. Se pune la cuptor pentru 40 de minute. Acesta se lasa apoi la racit in tava.
FOTO: wowbiz.ro