Feluri principale

#cum se prepara drobul de paste #drob de miel #drob de paste

Drobul, nelipsit de pe masa de Paste. Cum se prepara in mod corect

 

Drobul de miel nu lipseste de pe mese in ziua de Paste. Fiecare gospodina are propria sa reteta, iar mai jos vei vedea cum se prepara in mod corect acest fel de mancare.

Ai nevoie de: un kilogram de maruntaie de miel (ficat, plamani, inima, rinichi), doua cepe mari, sase oua, trei legaturi de ceapa verde, trei legaturi de usturoiu verde, un prapur de miel, doua legaturi de patrunjel, doua legatura de marar, o felie de paine, 50 ml de lapte, sare si piper.

Cum se prepara: se pun maruntaiele la fiert si se dau intr-un clocot. Se arunca apa si se pun din nou la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa sa fiarba pentru aproximativ o ora. Prapurele se pune in apa rece cu otet. Intre timp se toaca ceapa si se caleste in ulei incins, apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu organele de miel fierte si painea inmuiata in lapte. Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga ouale si verdeata taiata marunt. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o tava unsa cu unt se asaza prapurele foarte bine scurt, iar marginile se lasa sa depaseasca tava. Se pune amestecul dat prin masina de tocat, se niveleaza si se acopera cu prapurele. Se pune la cuptor pentru 40 de minute. Acesta se lasa apoi la racit in tava.

FOTO: wowbiz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare