Dragoste

#semnale de alarma #relatie #partener #despartire

Cum iti dai seama cand partenerul tau vrea sa va despartiti. 5 semne timpurii la care sa fii atenta

Oricat de mult ne-am dori sa putem, nu putem citi gandurile partenerilor nostri. Asadar, in timp ce o persoana poate crede ca totul este bine si frumos in relatia sa, cealalta persoana poate fi in tacere. Mai rau, ar putea chiar sa planuiasca o despartire. Cu toate acestea, nicio despartire nu vine complet din senin. Potrivit lui Jacob Lucas, antrenor de intalniri si vedeta TikTok, exista anumite semne ca partenerul tau s-ar putea sa se desparta incet de tine. Aici, dezvaluim semnele pe care Lucas le observa.

1. Tot mai putine contacte fizice intime cu tine

Daca tu si partenerul tau faceti mai putin sex sau aveti mai putine momente de PDA decat inainte, s-ar putea sa se intample ceva.

"Acest lucru se poate intampla daca ati incheiat deja relatia din punct de vedere emotional", spune Trisha Wolfe, consilier clinic profesionist licentiat. "Cu alte cuvinte, in esenta, ai trecut peste conexiunea ta si te pregatesti doar din punct de vedere logistic sa te desparti. Prin urmare, sa te angajezi in sex poate fi dificil, deoarece simti ca te prefaci ca iti doresti dorinta de a avea relatii intime."

2. Petrece mult mai mult timp cu prietenii

Intr-o relatie sanatoasa, fiecare dintre voi va avea prietenii individuale si isi va face timp pentru amicii sai. Dar daca partenerul tau isi mareste dramatic timpul petrecut cu prietenii, ar putea pune la cale o despartire.

3. Devine vag cu privire la ceea ce pune la cale

In timp ce iti petreci zilele impreuna cu partenerul, probabil ca ii impartasesti lucruri intamplatoare care va intaresc legatura. Dar, daca se pregateste o problema, aceasta intimitate emotionala ar putea scadea.

"Un indicator al nemultumirii intr-o relatie este comunicarea limitata sau superficiala; de exemplu, daca il intrebi cum a fost ziua, s-ar putea sa iti raspunda pur si simplu "bine"", spune Beth Ribarsky, PhD, profesor de comunicare interpersonala la Universitatea din Illinois. "Cu toate acestea, este, din nou, important sa recunoastem ca factorii externi, cum ar fi stresul, pot avea un impact asupra modului in care cineva actioneaza in interiorul unei relatii."

4. Evita sa vorbeasca despre planuri care va implica pe amandoi in viitor

In mod normal, tu si partenerul tau planificati concerte, vacante si sarbatori cu luni de zile in avans. Asa ca, daca acestea se opresc brusc, s-ar putea sa apara probleme.

5. Nu este interesat sa te ajute in rezolvarea problemelor

Odata ce relatia ta ajunge in acest punct, probabil ca s-a terminat pentru totdeauna - si ar putea fi chiar timpul sa faci o miscare.

"Daca cineva nu este dispus sa lucreze la problemele din relatie, acesta este un indicator ca ar trebui sa te desparti de el", spune Ribarsky. "O relatie este o strada cu doua sensuri, asa ca ambii parteneri trebuie sa fie investiti in a face ca relatia sa functioneze."


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare