Dieta si nutritie

#dieta cardiologilor #cardiologi # dieta cardiologi #diete

Dieta cardiologilor. Cum sa ramai suplu si sanatos. Sfaturi de la cardiologi pentru o inima de fier

Inima, dar si alte organe, sunt intens afectate de surplusul de grasime. Tocmai de aceea este important sa ajungem la o greutate normala pentru corpul nostru si sa o mentinem. O alimentatie sanatoasa ajuta la prevenirea bolilor cardiace, insa putini sunt cei care duc o viata sanatoasa.

 

Tocmai de aceea, cardiologul Matthew DeVane autorul cartii Heart Smart si co-director medical pentru wellness cardiovascular la John Muir Health, impartaseste cateva informatii importante despre alimentatie, pentru ca oamenii sa inteleaga mai bine cum sa-si mentina sanatatea inimii, chiar si atunci cand nu au o greutate in surplus. 

Portii mici de mancare

"Chiar si atunci cand mancam alimentele potrivite, pur si simplu mancam prea mult", spune Dr. DeVane. Prin urmare, portiile mai mici de mancare sunt cheia succesului pentru o sanatate de fier. 

Pregateste gustari sanatoase

"Cand iei gustari, incearca sa schimbi chipsurile de cartofi sau Cheetos cu nuci sanatoase sau edamame. Proteinele te vor satura mai repede si nu vei avea nevoie de atat de mult", sugereaza dr. DeVane, potrivit johnmuirhealth.com.  

Schimbarile alimentare trebuie facute treptat

"Adauga alimente mai sanatoase la fiecare masa si redu incet alimentele bogate in grasimi si calorii. In loc sa te rasfeti cinci nopti pe saptamana, stabileste-ti ca obiectiv trei nopti pe saptamana, apoi doua. Odata ce vei face aceste schimbari, vei avea mai multa energie si nu vei mai dori sa te intoarci la alimentatia initiala.", adauga dr. Matthew DeVane.

Luati masa in oras in mod inteligent

"Cand eu si sotia mea mancam in oras, intotdeauna impartim un antreu si niciodata nu ne este foame cand plecam. Nu numai ca este mai sanatos, dar este si mai ieftin. Comanda un antreu care este la gratar sau la cuptor, mai degraba decat prajit. De asemenea, ganditi-va inainte de a trece prin rutina ta normala. Daca rontai niste paine, bei un cocktail sau doua si apoi iei si un desert, aceste calorii se aduna cu adevarat.", afirma dr. DeVane.

Citeste etichetelor alimentelor

"Evita orice alimente care au pe eticheta cuvintele "trans", "hidrogenat" sau "partial hidrogenat" (indicand grasimile rele), care se gasesc adesea in alimentele prajite din comert, gogosi, prajituri si chipsuri de cartofi. De asemenea, fii atent la cate calorii provin din zahar. Daca incerci sa iti controlezi greutatea sau glicemia, adesea zaharul este cel care ajunge sa te afecteze.", sfatuieste Dr. DeVane.

Alege alimente sanatoase pentru inima

Alimentele sanatoase sunt esentiale pentru o sanatate buna. Adauga cat mai multe astfel de alimente in farfurie.

"Ramai la lucruri coapte, cum ar fi puiul sau pestele oceanic si evita sosurile bogate in smantana. Gandeste-te la stilul mediteranean de alimentatie - carne rosie minima, multe fructe si legume proaspete si ulei de masline si nuci [care contin grasimi bune], plus un pahar de vin, daca iti place.", mai spune Dr. DeVane.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare